Mine kagebøger

Kagebøger

Jeg har de fleste af mine kage- og chokoladebøger liggende fremme i køkkenet. Bøgerne er smukke og så er de altid lige ved hånden, når jeg kommer i tanke op en opskrift, jeg lige skal slå op. Her vil jeg liste titlerne med lidt info ved hver bog og om, hvad jeg finder inspirerende ved bøgerne. Jeg hygger mig også ofte ved bare at kigge i bøgerne og suge vejledninger og inspiration fra de smukke billeder til mig. Flere af bøgerne har også kapitler om udstyr og råvarer – især bøgerne, der omhandler chokolade.

Lykken er Chokolade af Anne Moltke Hansen og Maja Ambeck Jensen – jeg ELSKER chokolade og det gør Anne og Maja også. Specielt Valrhona chokolade, som findes i rigtig mange variationer. Med deres opskrifter ved hånden fremtrylles de lækreste og mest intense chokoladekager. Anne er lidt rustik i sin stil, hvorimod Maja udover naturligvis at fremstille kager, der smager fantastisk, gør meget ud af at kagerne skal være smukke. Min tålmodighed er nok mest til Annes opskrifter, men Majas smukke kreationer er jeg dog ikke bange for at kaste mig ud i, men det skal være på dage, hvor jeg har god tid.

The Hummingbird Bakery Cookbook af Tarek Malouf – denne bog købte jeg fordi jeg havde hørt, at opskrifterne på Cupcakes fra Hummingbird Bakrey  var rigtig gode. Og det er de. Og så er opskrifterne lette at følge.

Byens Bedste Kager af Rikke Gryberg – jeg har fået foræret bogen af min mødregruppe, da de allerede på et tidligt tidspunkt fandt ud af, at jeg elsker at bage. Jeg vil især fremhæve opskriften på jordbærtærten, som jeg har bagt flere gange. Den er intet mindre end himmelsk.
Jeg vil også lige gøre opmærksom på, at der er en fejl i opskriften på Gulerodskagen, hvilket jeg erfaret  på den knap så heldige måde og fik bagt en fuldstændig uspiselig kage. I opskriften står der, at der skal 40 gram bagepulver i. Det er naturligvis en fejl, da det nærmer sig en halv bøtte bagepulver. I stedet vil jeg foreslå kun at bruge 1 1/2 tsk bagepulver. Den bedste gulerodskage, jeg har bagt er dog den, jeg har bragt på bloggen, så den foretrækker jeg helt klart.

NewYorker By Heart af Birthe Lynggaard – er egentlig mere en kogebog en en kagebog, men den skal alligvel med fordi jeg har nærer en stor kærlighed til USA. Der er også opskrifter på traditionelle amerikanske kager og cookies i bogen. De fleste af opskrifterne kan også findes på bloggen Newyorkerbyheart.dk. Desværre mistede Birthe Lynggaard kampen til kræft i juni 2014, men hendes opskrifter lever heldigvis videre. Jeg har stadig til gode at bage “Gunvorkagen”, som jeg har hørt flere nævne som aldeles fantastisk.

Blomterbergs Lækkerier af Mette Blomsterberg – en bog med lette opskrifter, hvor børnene også kan være med i køkkenet. Vi har lavet både hindbærsnitter og snobrød med stor succes. Jeg tror også, at vi skal prøve bålæblerne i løbet af efteråret.

Blomsterbergs Søde Sager af Mette Blomsterberg – bogen her er fyldt med opskrifter af avanceret karakter, men dog stadig med gode trin for trin vejledninger, så alle kan være med. Jeg vil dog foreslå, at man har god tid, når man kaster sig ud i opskrifterne fra denne bog. Jeg har indtil videre kun nået at lave Jordbærtærten, men den var sørme god.

Chokolade af Claus Meyer – min absolut favorit chokoladebog. I bogen er der udover en masse inspirerende opskrifter også en masse information om chokolade, dyrkning af kakaobønner samt trin for trin vejledninger. Claus Meyer er også glad for Valrhona chokolade; hans firma Chokoladecompagniet er dansk importør af Valrhona chokolade, så det er selvfølgelig ikke så mærkeligt. Men som tidligere nævnt må jeg også sige, at jeg klart foretrækker Valrhona chokolade over alle andre chokolader.

Copenhagen Cakes af Cecilia Fahlström – min seneste kagebog. Opskrifter og vejledninger fra bloggen af samme navn. Cecilia har nogle rigtig gode trin for trin vejledninger og har den indstilling, at alle kan lave kager, når blot man afsætter tiden til det, er tålmodig og følger opskrifterne trin for trin. Hun fremhæver, hvor vigtigt det er at læse en opskrift grundigt igennem før man starter, så der ikke kommer overraskelser undervejs.

Mufs, Pops og Cups af Kagekompagniet v/ Kristina Eskildsen og Evy Mathiesen – jeg har flere gange været på kursus hos Kagekompagniet. De to søde piger har udgivet denne kagebog med gode vejledninger til Muffins, Popcakes og Cupcakes. Jeg købte egentlig bogen fordi jeg havde smagt deres rigtig gode mørke cookies i forbindelse med et julearrangement på arbejdet. Opskriften er i bogen og den er simpelthen så god – og ikke mindst let at lave. Der er gode vejledninger og billeder i bogen, så man selv kan lave de flotteste og sødeste muffins, popcakes og cupcakes.

Bagebog af Claus Meyer – er nok den bagebog, jeg har brugt mest.

Skriv et svar

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com