Julebiscotti

IMG_9485
Jeg er rigtig glad for biscotti og tænkte, at jeg ville prøve at bage en julevariant. Jeg googlede nogle opskrifter og fandt en opskrift, men jeg syntes ikke, at de blev super vellykkede første gang.  Derfor justerede jeg lidt på opskriften og nu sidder den lige i skabet.

40-50 stk

225 g hvedemel – jeg brugte Finax Kagehvedemel
190 g brun farin
150 g mandler
1 tsk. bagepulver
½ tsk. stødt nellike
½ tsk. stødt kanel
revet skal af 1 usprøjtet citron
2 æg

Forvarm ovnen på 175 grader.

Bland mel, brun farin, hele mandler, bagepulver, nellike og kanel godt.

Vask citronen og riv den. Kom den revet citronskal og resten af ingredienserne i melblandingen og ælt det sammen til en ensartet dej. Vær lidt tålmodig – det skal nok samle sig.

Form dejen til to ca. 20 cm. lange flade brød. Brug evt. lidt ekstra mel til at rulle i.

Læg brødene på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem dem og bag dem i ovnen i 18-20 minutter.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle let af i 5 minutter. Skær dem så i ca. 1 cm. tykke skiver og bag dem igen i ovnen i ca. 10 minutter.

Lad biscottierne køle helt af på en bagerist og opbevar dem i en dåse med tætsluttet låg.

PS: Den søde bagernisse har min skønne svigermor malet til min mand. Det er en fast tradition, at den skal stå på middagsbordet juleaften.

Skriv et svar