Hyldeblomstis så englene synger

IMG_3921

Jeg elsker smagen af hyldeblomster og med 8 liter hjemmelavet koncentreret hyldeblomstsaft er der masser af muligheder for at eksperimentere lidt med saften. Med min forholdsvis nyerhvervede ismaskine var det oplagt at forsøge mig med en hyldeblomstis. Og hold nu op, hvor blev den god.

Ingredienser
1/2 liter sødmælk
1/2 liter piskefløde
10 æggeblommer
250 g sukker
Revet skal af 1-2 økologiske citroner
2-3 dl koncentreret hyldeblomstsaft

Hæld mælk og fløde i en tykbundet gryde. Bring det op til lige under kogepunktet.

Pisk æggeblommer og sukker let sammen i en skål.

Hæld først lidt af den varme mælkefløde i de sammenpiskede æggeblommer under konstant piskning for at vænne dem til varmen. Hæld herefter resten af den varme mælkefløde i. Hæld herefter det hele tilbage i gryden og lad cremen legere og tykne ved svag varme og under omrøring med en gummidejskraber, til den når en temperatur på 85 grader – den må ikke koge!

Hæld straks cremen over i en skål. Sæt skålen i et iskoldt vandbad. Jeg plejer at komme en masse køleelementer i vandet for at få kølet vandet helt ned. Afkøl cremen til 4 grader under jævnlig omrøring.

Mens cremen køler ned, rives skallen af citronerne.

Når cremen er kølet ned blandes hyldeblomsaften og citronskallen i. Smag dig lidt frem i forhold til, hvor meget der skal i af hhv. citronskal og hyldeblomstsaft – husk at røre rundt, så du får blandet det hele godt. Til sidst blendes blandingen for at sikre, at den bliver helt ensartet. Hældes i en tætsluttende boks, som stilles i køleskabet, så den bliver helt kold. Herefter køres den på en ismaskine og kommes tilbage i en tætsluttende boks, som opbevares i fryseren indtil den skal nydes.

Skriv et svar