Kæmpe Oreo

IMG_3692

I sidste holdt vi 8 års fødselsdag for Kristoffer. Han havde bestilt en kæmpe Oreokage, så Google blev konsulteret og jeg fandt den her hos madelskerne.dk. Den er supergod og ikke svær at lave, men er dog lidt tidskrævene, så det skal man lige være opmærksom på før, at man kaster sig ud i at lave kagen. Jeg har erstattet vaniljesukker med vaniljestænger. Se billedserie af fremstillingen af kagen efter opskriften.

Kagebundene (2 springforme på ca. 22 cm i diameter)
200 g mørk chokolade 70%
200 g smør
150 g mel
50 g kakao
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
4 æg
275 g sukker
Kornene fra 1,5 vaniljestang

Tænd ovnen på 180 grader.

Smelt chokoladen langsomt i en tykbundet gryde. Rør smørret i, så den også smelter.

Flæk vaniljestængerne, skrab kornene ud med en skarp kniv og mas dem ud i lidt af sukkeret. Herefter piskes i en anden skål æg, sukker og vaniljesukker luftig. Det kan godt tage 5-10 minutter.

Pisk nu chokolade/smør-blandingen og de resterende ingredienser i.

Læg bagepapir i bunden af springformene og smør formen i siderne. Drys evt. med cacao, så kagen ikke hænger fast i kanten.

Hæld dejen i springformene og bag kagerne i 20-25 min. og lad dem efterfølgende køle helt ned. Tjek med en kødnål, at de er færdige. Det gør ikke noget, kagerne ikke er helt gennembagte, men der skal ikke hænge alt for meget på kødnålen.

Chokoladeovertræk
1½ dl piskefløde
150 g finthakket mørk chokolade
15 g smør

(Jeg var lidt uheldig med chokoladeovertrækket og jeg næste gang, jeg skal lave denne kage, vil jeg bruge opskriften på chokoladeovertræk fra Morten Heibergs Kaffemoussekage. Der er glukose i, som jeg tror forhindrer, at chokoladeovertrækket knækker).

Kog fløden op i en tykbundet gryde. Tag gryden fra varmen og hæld fløden i en skål, tilsæt chokoladen og rør, til den er smeltet. Rør herefter smørret i

Læg kagebundene på en rist med bagepapir under og hæld chokoladeovertrækket på over kagerne. Du kan evt. bruge en pensel til at fordele det, men bundene bliver ikke så pæne, som hvis du bare hælder overtrækket over

Når kagerne er overtrukket skulle der gerne være lidt chokoladeovertræk tilbage – skrab det evt. af bagepapiret. Dette puttes i en sprøjtepose, hvor der klippes et lille hul, så ’top’-kagebunden kan pyntes med OREO®-mønster.

Lad kagerne stå lidt inden, at du lægger dem sammen med cremen.

Oreocremen
150 g smør (stuetemperatur)
300 g flormelis
ca. 2 spsk mælk
Kornene fra 1,5 vaniljestang
1 knsp salt

Flæk vaniljestængerne, skrab kornene ud med en skarp kniv og mas dem ud i lidt af flormelis. Pisk smør og flormelis til luftigt – det tager 5-10 minutter, så jeg anbefaler at bruge en køkkemaskine. Kom vaniljesukkeret i smørblandingen og sørg for, at det bliver blandet godt. Tilsæt salt og mælken lidt ad gangen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt mælken, så prøv dig lidt frem.

Så skal kagen lægges sammen. Find et fad frem og læg bunden på faddet. Herefter kommes Oreocremen ovenpå kagebunden. Jeg brugte en stor tylle til at fordel cremen på, men man kan sagtens gøre det i hånden. Når cremen er fordelt, lægges den øverste bund på og så er kagen færdig.

Opbevares i køleskab indtil den skal spises. Bør dog tages ud 1 times tid før, at den skal nydes, da den så når at tempereere lidt.

IMG_3633

Der kommes bagepapir i bunden af springformen, hvorefter den smøres i siderne og til sidst kan der drysses cacaopulver, hvis man ønsker det.

IMG_3651

IMG_3652

IMG_3654

IMG_3657

IMG_3662

Når dejen er fyldt i formen, kan man komme et vådt viskestykke rundt om formen, da det hjælper til med, at kagen hæver jævn.

IMG_3667

IMG_3675

IMG_3676

IMG_3674

Vend bundene med bunden i vejret, da det så bliver pænenere og lettere at overtrække jævnt

IMG_3683

IMG_3686

IMG_3687

IMG_3695

Skriv et svar