Macarons til påske

IMG_3449

Jeg havde egentlig forsvoret, at jeg aldrig skulle lave macarons igen, men Kristoffer på 7 år ville så gerne, at vi lavede påskemacarons, så sådan blev det. Kristoffer elsker citron, så der skulle selvfølgelig citronganache i. Vi brugte Majachocolat’s opskrift, som vi blev vildt begejstret for. Vi lavede også en variant med Dulcey chokolade fra Valrhona. Mums, den smager bare SÅ godt.

Jeg har prøvet at lave macarons én gang før, og dengang lavede jeg selv mandelmelet – det tog en evighed, så denne gang havde jeg købt færdig mandelmel. Det skulle dog stadig blendes med flormelis og sies efterfølgende og den del af macarons rækker min tålmodighed (eller Kristoffers) godt nok ikke helt til. Men vi fik det gjort og sprang ikke over, hvor gærdet var lavest, for vi ville gerne have pæne macarons.

Vi fik lavet en fin dej og så skulle makronerne sprøjtes ud på bagepapir. Den del er også svær, men Kristoffer gjorde det supergodt og selvom jeg kom til at overtage et par gange, gik det faktisk ret fint. (note to self: det er ok, at resultatet ikke bliver helt perfekt, når man har børn med i køkkenet).

I opskriften skulle makronerne bage 12 minutter, men jeg måtte konstatere, at i min ovn skal de kun have 9 minutter ellers blive de brune i overfladen. Og det gjorde de så i denne omgang, men pyt de smager fint. Makronerne var ellers superflotte i farverne inden, at de kom i ovnen, men det går nok. Mit indtryk er, at man skal lave MANGE macarons før, at de sidder i skabet, så jeg husker mig selv på, at “øvelse gør mester”, hvis jeg da ellers har tålmodigheden til at prøve en anden gang.

Vi havde makronerne med til familien og de var bestemt begejstret, så smagen fejlede ingenting.

IMG_3441

Skriv et svar