Citronmacarons

(Opskriften er fra chocolat.dk)

Ingredienser (12 stk)

Makronbunde:
43 g mandler (eller mandelmel)
75 g flormelis
40 g æggehvide
25 g sukker

Citronganache:
40 g piskefløde
80 g hvid chokolade
cirka 1 tsk citronskal fra øko-citron (smag til!)

Makronbunde:
Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.
Hæld flormelis ned til mandelmelet, og blend videre.
Si blandingen.
Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut.
Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.
Vend mandelblandingen i hviderne – vend 35-40 gange – husk, at der ikke må røres rundt i blandingen, for så slår du luften ud af marengsen.
Hæld blandingen i en sprøjtepose med en lille rund tyl (str. 12), og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg benyttede en skabelon til dette, som jeg fandt her.

Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.

Bag dem ved 160 grader i 9-10 minutter. (Den originale opskrift sagde 12 minutter, men i min ovn skal de kun have 9 minutter ved 160 grader, så hold øje med makronerne)

Citronganache:

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
Bring fløden i kog, og hæld den over chokoladen.
Vent et øjeblik, og rør rundt – indtil chokoladen er smeltet.
Riv skallen af citronen, og kom den i. (Smag til!)
Fyld ganachen i en sprøjtepose, og sæt den på køl.

Tag ganachen ud af køleskabet en halv times tid inden, at du skal fylde macaronbundende, da den ellers er for fast at klemme ud.

Fyld macaronbundene med citronganache, og opbevar dem i køleskabet indtil de skal nydes.

Skriv et svar