Påskepyntede sugar cookies

IMG_3454
Vi har en fast tradition med at pynte påskekager med Royal Icing i alverdens farver, når vi er til påskefrokost hos mine svigerforældre. Det er en dejlig tradition, som jeg altid glæder mig til. Børnene og ikke mindst min svigermor glæder sig også. Det kræver lidt forberedelse, men det er den hyggelige stund værd. Kagerne kan bages nogle ugerne i forvejen og fryses ned. De skal tages op 1 døgns tid inden, at de skal pyntes. Det mest tidskrævende synes jeg egentlig er klargøringen og indfarvningen af Royal Icingen. Afhængig af, hvor mange farver man vil bruge, kan man nogenlunde afsætte den nødvendige tid. Selve Royal Icingen tager 15-20 minutter at lave og så bruger jeg 10-15 minutter pr. indfarvning. Jeg laver både Piping Royal Icing og 20 sekunders icing. Piping Icing er fastere i konsistensen end 20 sekunders icing, som bruges til at fylde ud med. Jeg bruger altid Sweet Sugar Belles instruktioner i forhold til konsistensen, da hun har nogle fine billeder og video, hvor man ikke bliver i tvivl om konsistensen.

I år bagte jeg kagerne nogle dage i forvejen og forberedte Royal Icingen og indfarvningen dagen før påskefrokosten, så der ikke var noget stress på selve dagen.

Vi hyggede os meget med at pynte kagerne og selv Oldemor på 90 år var med til at pynte kager – godt hjulpet af min svigermor, da hun ikke ser så godt.

IMG_2096

Masser af fine kager i flotte farver

IMG_2075

Stor koncentration hos Frederik på 5 år

Der blev fremstillet mange fine kager og der var mange flere end vi kunne spise, men de blev nydt de følgende dage. De sidste blev spist af naboerne i dag til den årlige æggejagt i en af naboernes have.

Skriv et svar