Fastelavnsboller – Meyer vs Lagkagehuset

Jeg elsker gammeldags fastelavnsboller og i dag havde jeg lyst til at smage og sammenligne Meyers og Lagkagehusets fastelavnsboller. Jeg købte derfor begge slags og glædede mig til at sætte tænderne i dem for rigtig at smage. Begge fastelavnsboller har fået mange positive ord med på vejen på diverse websites og Instagram, så mine forventninger var relativt høje. Jeg blev desværre en smule skuffet…. For det første var jeg lidt ærgerlig over, at de bare blev smidt ned i en papirpose, da jeg købte dem, for glasuren var helt smadret og på Meyers fastelavnsboller var den næsten gledet af (der har nok været for meget vand i glasuren), da jeg kom hjem med dem. For det andet var det som om, at der var kommet for meget kardemomme i Lagkagehusets fastelavnsbolle, hvilket var rigtig synd. Jeg er ellers rigtig glad for kardemomme, så det er ikke fordi jeg ikke kan lide smagen af kardemomme.

Lagkagehusets til venstre, Meyers til højre

Lagkagehusets til venstre, Meyers til højre

Meyers fastelavnsbolle gemte på en smule creme og lidt chokolade indeni, hvor Lagkagehusets fastelavnsbolle havde marcipanremonce i. Begge dele smagte rigtig godt. Selve bollerne var rigtig fine begge to. Meyers var en lidt mere traditionel bolle til den knap så spændende side, hvor jeg bedre kunne lide “biddet” i Lagkagehusets bolle.

Min favorit i dag blev helt klart Meyers fordi der var for meget kardemomme i Lagkagehusets fastelavnsbolle. Jeg var faktisk lidt overrasket fordi jeg sidste år bagte fastelavnsboller efter Ole Kristoffersens opskrift og de blev supergode. Ole Kristoffersen er den ene af ejerne af Lagkagehuset, så jeg tænker, at det er dén opskrift, der også benyttes til Lagkagehusets fastelavnsboller, som langes over disken.

I år skal jeg prøve Valdemaros opskrift på Fastelavnsboller. Hun kombinerer marcipanremonce og creme, hvilket lyder superlækkert. Hvordan resultatet bliver, kan jeg fortælle, når jeg har fået bagt på søndag.

Mine fastelavnsboller fra sidste år, blev pyntet med forskellig farvet glasur og så pyntede jeg dem med Royal Icing til sidst. Faktisk vandt jeg en konkurrence med dette billede, så det var bestemt besværet værd med pyntningen, selvom det tog lidt tid.

IMG_0043

Du får opskriften på fastelavnsbollerne her:

Dej
375 g  smør
25 g  sukker
500 g  hvedemel
130 g  kærnemælk
2 stk.  æg
50 g  gær
15 g  kardemomme

Til dejen blandes mælk og gær, og sukker opløses. Stilles i køleskab 15 min.

Smør, æg, kardemomme og hvedemel blandes i. Ælt i 5 minutter på røremaskine med en dejkrog.

Marcipanmasse
125 g  smør
125 g  sukker
125 g  marcipan

Til marcipanmassen æltes sukker og marcipan sammen. Ælt smør i, og lav det til en samlet masse. Det kan gøres med hænderne eller på røremaskinen med en spartel.

Når dejen og marcipanmassen er klar, rulles dejen ud til en firkant på 50×40 centimeter. Skær dejen i firkanter på 10×10 centimeter.

Læg cirka 20 gram marcipanmasse på midten af hver firkant.

Luk enderne sammen ind mod midten, og sæt bollerne på pladen med samlingen nedad.

Stil bollerne til hævning i cirka 1 time.

Efter hævning pensles de med æg.

Bag bollerne i cirka 8-10 minutter ved 220 grader.

Efter bagning skal bollerne afkøle, og her laves glasur i mellemtiden.

Glasur
350 g  flormelis
20 g  kakao
0,5 dl  vand

50 g  ristede hasselnødder eller Royal Icing

Rør vand og flormelis op, og tilsæt kakao. Rør glasuren jævn. Den kan lunes, hvis den skal have glans.

Derefter pyntes de med glasur og evt. ristede hasselnøddeflager eller den pynt, man synes.

 

 

Skriv et svar