Royal Icing

Ingredienser
500 g flormelis
2,5 spsk marengspulver (meringue powder) (fås fx. hos Specialkøbmanden)
1-1,5 tsk vanilje ekstrakt
0,5-1 dl Varmt vand – doseres lidt ad gangen

Jeg bruger altid min Kenwood Køkkenmaskine til at røre Royal Icing på, men man kan sagtens bruge en håndmixer. Jeg laver ofte en stor portion, da den sagtens kan holde sig længe i en lufttætbeholder (op til et par måneder).

Brug det “flade piskeris” (på engelsk hedder den “paddle”, hvilket giver mere mening!) til at blande flormelis og marengspulver.

Start med 0,5 dl vand og bland vanilje ekstrakten i. Kom flormelis og marengspulver i skålen og start køkkenmaskinen eller håndmixeren på lav hastighed. Tilsæt vandet lidt ad gangen og indtil du synes, at icingen har fået den rette konsistens. Den skal være som tandpasta; dvs. ikke for flydende, men heller ikke for fast.

Jeg har altid en forstøver med vand stående, så jeg kan tilsætte vand lidt ad gangen og ikke kommer til at overdosere. Skulle uheldet være ude, kan man altid tilsætte mere flormelis.

Kom et vådt klæde over skålen, så icingen ikke tørrer ud. Når du er færdig, kan du hælde den resterende icing i en lufttæt beholder til en anden gang, hvor du skal bruge RI. Er den blevet lidt for tynd/tyk, når du skal bruge den, kan du komme mere flormelis/vand i.

One comment

Skriv et svar