Julefigurkager

IMG_1361

Ingredienser

250 g blødt smør
200 g brun farin
1 æg
450 g mel
1 tsk bagepulver
½ tsk vaniljesukker
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
1 knivspids stødt allehånde

Forvarm ovnen (varmluft) til 170 grader

Rør smør og brun farin godt sammen sammen. Rør ægget i.

Sigt alle de tørre ingredienser sammen og bland dem i dejen. Rør godt.

Pakkes ind i husholdningsfilm og afkøles i 30 min.

Når dejen er kølet af, rulles den ud på et melstrøget bord og så kan figurkagerne stikkes ud. Jeg vandt engang nogle smarte afstandslister, som gør, at kagerne bliver rullet ud i samme tykkelse. De er supersmarte og jeg kan varmt anbefale dem. Kagelisterne kan købes hos Kagebutikken.dk

IMG_1342

Læg kagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 10-12 minutter. Hold øje med dem. Det kan være svært at se, hvornår de præcist er færdige fordi krydderierne gør, at de er mørke, men jeg foretrækker, at kagerne bliver let sprøde og ikke for bløde.

IMG_1347

Skal kagerne dekoreres med Royal Icing, skal de være helt afkølet inden, at du pynter kagerne.

Kagerne kan fryses i en lufttætboks. De tages ud af fryseren 1 døgn før, at de skal dekoreres, så de er tøet fuldstændig op og er uden kondens inden, at du kommer Royal Icing på.

 

Skriv et svar