Cheesecake Brownie med hindbærmousse

IMG_2634

Dag 1

Brownie

200 g Valrhona Guanaja 70 % mørk chokolade eller anden god 70% mørk chokolade
200 g smør
3 mellemstore æg
250 g sukker
100 g hvedemel
2 spsk Valrhona Kakaopulver
¼ tsk. bagepulver
¼ tsk. havsalt

Forvarm ovnen til 170°. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål, og smelt den sammen med smørret over vandbad. Pisk æg og sukker sammen – ikke for luftigt – og rør den smeltede chokolade-smør-blanding i æggene med en gummidejskraber. Sigt mel, bagepulver, salt og kakao i, og rør dejen godt igennem. Hæld dejen til brownies i formen, som du forinden har beklædt med bagepapir i bunden og smurt siderne med smør. Fordel dejen i en smurt springform på 25-26 cm.

Cheesecake

400 g. flødeost (ikke light!)
150 g. flormelis
½ tsk vanilleekstrakt men meget meget gerne kornene af 1 vanillestang
2 æg

Pisk flødeost, flormelis og vanille sammen ved lav hastighed. Pisk æggene i et ad gangen med piskeris ved håndkraft og pisk godt efter hvert æg. Massen skal være helt ensartet men pas på ikke at overpiske så osten skiller.

Smør osteblandingen oven på brownie dejen og fordel den så den ligger helt glat.

Bag kagen ved 170 grader i 45-55 min. Hold specielt øje med at brownielaget er bagt færdigt. dvs. lidt snasket, men der må ikke være meget dej på tandstikken du tester med.

Lag kagen afkøle helt, pak kagen og springformen ind i vitawrap og sæt den på køl til dagen efter.

Dag 2

Når kagen er kølet helt af, er det tid til at komme hindbærmoussen på.

Hindbærmousse

200 g hindbær fra frost
2 spsk sukker
Kornene fra en halv vaniljestang
3 blade husblas
4 dl piskefløde
1 dl sødmælks yoghurt natural (iskold)

Husblassen sættes i blød i koldt vand. Bærrene gives et hurtig opkog i 1 min. Herefter moses de ud med sukker og vanillekorn. Den opblødte husblas smeltes herefter i en gryde mens der røres kraftigt i den, så den ikke brænder på. Når husblassen er lidt mere end lillefingervarm – man skal næsten brænde sig på den – hældes den i bærrene i en tynd stråle, mens der røres. Yoghurten vendes derefter i bærrene. Herefter piskes fløden til flødeskum, som vendes i bærrene. Smag herefter på moussen, og ønskes det, kan man tilsætte mere flødeskum – det er en smagssag!

Lad gerne hindbærmoussen stå en times tid i skålen i køleskabet inden, at den kommes på kagen, så den når at sætte sig lidt.

Tag kagen ud af køleskabet og ud af ringen på springformen. Lad bunden blive på. Gør ringen ren og foer med  kageplast rundt i kanten og sæt ringen på formen igen. Herefter kommes hindbærmoussen på. Sæt nu kagen i køleskab i minimum 4 timer.

Dag 3 – eller minimum 4 timer efter, at du har samlet kagen

Befri kagen fra springformen. Lad bagpapirer sidde i bunden af kagen og placer kagen på en bagerist med bagepapir under. Smelt lidt chokolade, kom det i en cornet og lav et rustikt mønster over kagen. Tag bagepapiret af kagen og placér kagen på dit kagefad. Pynt med hindbær og server kagen til en god kop kaffe.

Skriv et svar