Julefigurkager

IMG_1361

Jeg ELSKER julen og alt, hvad dertil hører af hygge med stearinlys, samvær med de nærmeste, forventningsglæde hos mine børn, spændingen omkring, hvad drillenisserne mon finder på i år, julegaveindkøb – oh, hvilken fryd det er at finde den perfekte gave… Og så er der jo alle de lækre julesmåkager. Jeg er startet tidligt i år og har bagt julefigurkager til vores årlige familiearrangement 2. søndag i advent. Kagerne kan fryses, så det er rart at have dem bagt i god tid. Planen er, at vi skal hygge med at dekorere dem med Royal Icing dagen før 2. søndag i advent.

Opskriften er er nem og jeg bager gerne dobbeltportion. En portion giver 30-35 kager afhængig af størrelsen på udstikkerne. Mine udstikkere er ca. 8×6 cm.

Ingredienser (30-35 kager)
250 g smør
200 g brun farin
1 æg
450 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1,5 vaniljestang + 1-2 tsk sukker
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
1 knivspids allehånde

Tænd ovnen på 170 grader (varmluft).

Rør smør og brun farin godt sammen. Skrab kornene af vaniljestængerne og bland dem med lidt sukker, så du får vaniljesukker. Ægget røres i – et ad gangen, hvis du laver en større portion.

Sigt alle de tørre ingredienser og bland dem i dejen. Rør godt.

Deles i 2 eller flere portioner og pakkes i husholdningsfilm, som lægges i køleskabet og afkøles i 30 min.

Udrul 1 portion dej på et meldrysset bord i ca. 5 mm tykkelse. Jeg har sådan nogle smarte afstandslister, som jeg ruller dejen ud mellem og så bliver kagerne lige tykke hver gang.

IMG_1342

Dejen rulles ud mellem afstandslister, så de bliver lige tykke hver gang. Super smart.

Udstik kagerne og læg dem på et stykke bagepapir med lidt afstand mellem.

IMG_1347

Kagerne bages i ovnen ved 170 grader (varmluft) i 10-12 minutter. Hold øje med dem, så de ikke får for meget.

Kagerne afkøles helt inden, at de dekoreres. De må meget gerne stå til dagen efter før, at de dekoreres.

Kan fryses i lufttætbeholder. Tages ud dagen før, at de evt. skal dekoreres.

Skriv et svar