Halloween Cookies

IMG_1028

Nu, hvor vi er nået til slutningen af oktober og hvor Halloween nærmer sig, er det tid til at dekorere Halloween cookies med Royal Icing. Udstikkerne købte jeg sidste år, hvor vi også pyntede kager. Projektet løb af stablen i den forgangne weekend. Jeg startede om formiddagen, da kagerne skal tørre ad flere omgange for at få de rigtige effekter som f.eks. græskarrets linier og øjnene på dyrene og spøgelserne. Sidst på eftermiddagen havde vi inviteret naboen og deres børn over til at dekorere kager, så vi kunne spise dem til dessert. Det var superhyggeligt og børnene holdt koncentrationen i en halv times tid, og så pyntede vi forældre ellers kagerne færdigt. Kagerne blev spist med stor nydelse efter middagen.

IMG_1018

Jeg brugte samme opskrift til kagerne, som til de klamme fingre – nemlig Basic Sugar Cookies.

Det kræver i øvrigt stor koncentration og ikke mindst masser af tid for at få kagerne pæne og er ikke noget, man bare overstår på en halv time. Jeg dekorerede 16 kager og det brugte jeg vel i alt 3 timer på. Det tager også ret lang tid at blande Royal Icing til de rette konsistenser og indfarvningen med pastafarver er også noget af det, der tager yderligere tid. Det er en god idé at have alle farver og konsistenser klar inden, at man går i gang.

En af mine store inspirationskilder, når jeg dekorerer cookies, er Sweetsugarbelle. Hun dekorerer bare de flotteste kager og jeg kan bruge timer på at beundre kagerne. Hun har rigtig mange gode how-to-guides inkl. tydelig guides og videoer om Royal Icing konsistens, som jeg har kigget på adskillige gange. Jeg kan varmt anbefale at besøge hendes blog, men sørg for, at du har GOD tid, for man kan nemt bruge timer på at studere og blive inspireret af de mange kager.

Skriv et svar