Basic Sugar Cookies

Ingredienser – ca. 30 kager
225 g blødt smør
200 g hvid sukker (det er vigtigt, at det er hvidt sukker og ikke rørsukker, da det ikke er fint nok)
1 æg
400-450 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 vaniljestang

Forvarm ovnen til 170 grader.

Rør smør og sukker sammen. Ægget røres i. Sigt alle de tørre ingredienser sammen og bland dem i dejen. Hold lidt igen med melet, så dejen ikke bliver tør. Rør godt.

Pakkes ind i husholdningsfilm og afkøles i 30 min. Del evt. dejen i 3-4 portioner og pak hver portion i husholdningsfilm og tag portionerne ud efterhånden, som der bliver plads på kagepladen. Rul dejen ud i samme tykkelse. Jeg foretrækker, at de er ca. 5 mm tykke. Jeg har nogle målelister, som jeg ruller ud efter, så kagerne har samme tykkelse. Udstik kagerne og læg dem på en kageplade.

Det er vigtigt, at kagepladen er kold, når du sætter kagerne på, så smørret ikke bliver for blødt og kagerne flyder ud inden, at de kommer i ovnen. Det er også vigtigt, at kagerne ikke står for tæt, så de ikke flyder sammen.

Bages i 10-12 minutter. Hold øje med kagerne, så de ikke får for meget.

Kagerne kan i øvrigt sagtens bages et par uger før, at de skal bruges. Det er vigtigt, at de er kølet helt af inden, at de pakkes i en frysegnet tupperwareboks eller lign. Tages ud af fryseren og tør op i 24 timer inden, at låget åbnes, så der ikke dannes kondens på kagerne.

 

Skriv et svar