Flagkage med limecreme af hvid chokolade

IMG_0911

 

(Opskriften er hentet fra Den Store Bagedyst på DR1)

Limecreme
7,5 stk. husblas
300 g. god, hvid chokolade
2 vaniljestænger
4 tsk. sukker
1,5 l. piskefløde
3 stk. økologiske lime (fintrevet skal & saft)

Røde vaniljebunde
1 vaniljestang
250 g. sukker
10 gram rød pastafarve
250 g. stuetempereret smør
7 stk. stuetempererede æg str. L
275 g. hvedemel
10 g. kakao
2 tsk. bagepulver
1 dl. sødmælk

Fremgangsmåde – limecreme
Læg husblassen i blød i ½ liter koldt vand i ca. ½ time.
Hak chokoladen fint og kom den op i en stor skål. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene med sukkeret, så kornene skilles ad. Kom vaniljesukkeret op til chokoladen.
Varm fløden op til 80 grader og tag gryden af varmen.

Hæld halvdelen af den varme fløde over i skålen med den hakkede chokolade og rør med en gummiskraber til chokoladen er smeltet. Tilsæt den resterende varme fløde og rør igen. Vrid husblassen fri for vand, kom den op i den direkte op i den varme creme og lad husblassen smelte helt. Riv limeskallen fint direkte ned i cremen. Læg en sigte over skålen og pres limesaften over sigten direkte ned i cremen.

Rør det hele godt sammen og nedkøl cremen til min. 5 grader i køleskab eller kort i fryseren.

Fremgangsmåde – rød vaniljebund
Flæk vaniljestangen på den lange led & skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene med en anelse af sukkeret så kornene skilles ad. Pisk det bløde smør med vaniljesukker, det resterende sukker & farven til en luftig masse. Tilføj 1 af de stuetempererede æg mens der piskes. Tilføj yderligere 1 æg og pisk stadig videre. Fortsæt med at tilføje flere æg med mellemrum og pisk godt indimellem.

Bland hvedemel, kakao & bagepulver godt sammen. Sigt det ned i den piskede masse og vend det forsigtigt sammen til en ensartet dej. Lun mælken en anelse og rør den forsigtigt i dejen.

Smør en 24 cm. springform med bagespray eller et tyndt lag smør og læg et tilklippet stykke bagepapir i bunden af formen. Fordel dejen heri. Jævn dejen ud og bag bunden i en 170 grader varm ovn til den er gennembagt & giver efter ved let tryk – ca. 40 minutter, afhængigt af ovnen. Lad bunden afkøle på et stykke bagepapir med bunden i vejret, mens den bliver i formen.

Opbygning af Dannebrogskagen
Befri den kolde bund forsigtigt fra formen. Skær toppen af bunden, så den er helt plan. Brug en stor savtakket, skarp kniv. Flæk bunden i 2 nøjagtigt lige tykke bunde. Læg lagkageplast i kanten af den rengjorte springform eller i en bagring og stil formen/bageringen på det fad du vil servere den på.

Læg den ene bund i bunden af formen/bageringen og udstik denne med en 18 cm. ring.  og med en ring på 15 cm. så der dannes en rille på 1,5 cm. uden kagebund. Hvis du ikke har 15 og 18 cm. udstikkere, kan du i stedet bruge en tallerken eller lignende som skabelon til at skære efter. Den anden bund udstikkes på nøjagtigt samme måde, men lægges til side på bordet.

IMG_0769

Der måles ud til rillen til cremen. Jeg valgte at sætte tandstikker i samme afstand fra kanten hele vejen rundt og markerede med bageringen, hvor jeg skulle skære. Jeg målte således, at jeg fik ca. 1,5 cm rille.

IMG_0772

Pisk den kolde limecreme luftig med en håndmikser. Det er en balancegang, hvor meget man pisker, da cremen også skal bliver lidt fast, så man kan sprøjte roser på på kagen. Pas dog på, at du ikke overpisker cremen, for så skiller den og er lige til at smide ud.

Kom en god portion af den piskede creme op i en engangssprøjtepose uden tyl og klip et hul på 1,5-2 cm.
Fyld nu creme i rillen imellem den nederste bund og sprøjt samtidigt et 2 cm tykt lag på hele overfladen af bunden. Smør det evt. jævnt men forsigtigt ud med en palet. Læg de sidste bunde på som top og fyld nu den sidste rille med creme.

Smør et meget tyndt lag af cremen på hele kages top og stil kagen koldt til den har sat sig rigtigt godt. Skal den stå til den efterfølgende dag skal den tildækkes med husholdningsfilm.

FlagkageIndpakket

Jeg satte partysticks/tandstikker i toppen for at husholdningsfilmen ikke klæbede til chokoladecremen.

Mens kagen står på køl kommes al limecremen op i en skål, tildækkes og stilles på køl.

Befri den iskolde kage fra form og lagkageplast.

Pisk limecremen ultra kort og kom den op i en engangssprøjtepose med en 12 mm. “dyb”stjernetyl i fx. Wilton 1M.
Sprøjt fine “roser” direkte på kagens kant og afslut med kagens top.

IMG_0826

IMG_0832

Opbevar Dannebrokagen i køleskab indtil den serveres. Tag gerne kagen ud fra køl 15-20 minutter før den skal nydes.

Og nyd nu det flotte syn, når du skærer af kagen. Hvis gæsterne har tålmodighed til det, vil jeg anbefale, at kniven, man skærer med, dels tørres helt af efter hvert stykke og dels varmes lidt op inden, man skærer det næste stykke. Det kan man fx. gøre ved dyppe den i varmt vand og tørre kniven inden, at der skæres. På den måde bliver stykkerne pænest.

IMG_0886

Skriv et svar