Hundeboller til børnehaven

IMG_0716

Med inspiration fra Sif Orellana bagte jeg disse søde hundeboller, som Frederik havde med i børnehaven, da han havde fødselsdag. Man kan i princippet bruge en hvilken som helst bolledej, men herunder får du den opskrift, jeg benyttede. Af opskriften blev der ca. 30 hundeboller + 10 boller af den afklippede dej. Man kan overveje, om man starter med at forme 20 boller og så bruger den resterende dej til de sidste 10 boller – det vil jeg nok gøre næste gang, så bollerne bliver lidt større. Størrelsen på bollerne passede dog fint til en flok børnehavebørn.

Ingredienser
2 dl lunkent vand
4 dl lunet mælk
60 g gær
ca. 700 g hvedemel
200 g fuldkornsmel
En håndfuld hvedeklid
2 spsk flydende honning
2 tsk salt
4 spsk vindruekerneolie (eller smeltet smør)

Pensling
1 æg

Trin 1
Hæld vand og mælk op i en skål og rør gæren ud i blandingen. Tilsæt resten af ingredienser. Ælt dejen godt sammen.

Trin 2
Lad dejen hvilke i bageskålen i ca. 30 minutter med et fugtet viskestykke over.

Trin 3
Hæld dejen ud på bordet, ælt den lidt og del den i 20 stykker. Form hvert stykke til en lidt aflang bolle, hvorefter du klipper i siderne for at lave hundeører. Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse (40-50 minutter). Herefter pensles med æg og pyntes med rosiner eller andet, der kan udgøre øjne og snude, hvorefter bollerne bages ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 12 min.

Hvis man har lyst, kan man skære bollerne halvt igennem, så det se om, at hundene har åben mund. I munden lægger du en pølse, så det ser ud som om, at hunden har en pølse i munden.

Denne gange nøjedes vi dog med at aflevere bollerne uden pølser i munden. De gjorde stadig stor lykke hos børnene og ikke mindst fødselsdagsbarnet.

IMG_0717

 

Skriv et svar