Test af Oreo Frostings og Chokoladekage

IMG_2110

Øverst intens chokoladekage. Nederst Nigella’s Devil’s Food Cake. Begge kager med hhv. Oreo Frosting og Cream Cheese Frosting

Frederik har snart fødselsdag (5 år) og han har bestilt en chokoladekage. Han elsker Oreos, så vi er blevet enige om, at han skal have en Oreo Chokoladekage. Jeg har Googlet diverse opskrifter og fandt, efter meget research og lidt erfaring med egne kager, frem til to kager og kombinationer, som jeg ville teste af. Jeg har jo tidligere bagt Oreo cupcakes, hvor der var Oreo Cream Cheese frosting på, men jeg var nysgerrig på, hvordan det ville smage med en Oreo Frosting baseret på en smørcreme. Jeg besluttede mig også for at teste de to slags frosting med to forskellige chokoladekager. Den ene chokoladekage er den med meget intens chokoladesmag, som jeg næsten altid vender tilbage til og så Nigella’s Devil’s Food Cake. Jeg har ikke prøvet at bage Devil’s Food Cake før, men er faldet over opskriften mange gange og har altid syntes, at den lød super lækker, så nu skulle det være.

Jeg bagte begge chokoladekager i 13 cm springforme, da der bare skulle være nok til, at jeg og familien kunne smage kagerne med hver sin frosting.

Jeg havde besluttet at komme grofthakket Oreos i begge chokoladekagerne og i begge kagerne “steg” Oreos’ne til vejrs og lå i toppen af dejen, så jeg besluttede allerede dér, at uanset hvilken kage, jeg endte med, så ville jeg ikke komme Oreos i selve dejen.

De to kager blev lagt sammen med hhv. Oreo Frosting og Oreo Cheese Creme Frosting. Herefter fik kagerne lov til at stå i køleskabet til næste dag og så var det tid til at smage og bedømme begge kagerne. De blev tage ud en halv times tid før, at vi skulle spise dem for at temperere lidt, så de ikke var iskolde, når vi skulle spise dem.

Der var slet ingen tvivl om, hvad vi alle fire foretrak. Det var helt klart den Intense Chokoladekage. Nigella’s Devil’s Food Cake var en smule tør – man kan nærmest set det på billedet – det er den nederste kage. Dommen over fyldet var også klar. Cream Cheese Frostingen var bedst sammen med chokoladekagen. Oreo Frostingen baseret på smør var for sød og blev hurtig vammel, så den blev valgt fra.

Summa Summarum: Frederiks fødselsdagskage bliver den Intense Chokoladekage med Cream Cheese Frosting. Uhmmm, jeg glæder mig allerede.

I får lige opskrifterne på de to frostings.

Cream Cheese frosting
300 g flormelis
50 g usaltet blødt smør
125 g kold cream cheese fx Philadelphia – det må IKKE være light!
8-10 Oreos til frostingen samt Oreos til at pynte med (kvarte eller halve, som du synes)

Del de 8 Oreo kiks, så cremen og kiksene er separat.

Knus kiksene til grove stykker.

Pisk Oreo cremen, flormelis og smør i en røremaskine med spartel (eller med en alm. håndmixer) på medium hastighed indtil flormelis og smør er godt blandet.

Tilsæt cream cheese og de knuste kiks på én gang og pisk indtil cream cheese er helt blandet med flormelis og smør. Skru op og til Medium-High hastighed og pisk indtil frostingen er let og luftig – det tager ca. 5 min. Pas på ikke at overpiske, da du kan risikere, at frostingen bliver flydende og så er du nødt til at smide det ud og starte forfra.

Oreo Frosting (smørcreme)
65 gram saltet smør – stue temperatur
65 gram usaltet smør – stue temperatur
1 tsk vanilje ekstrakt
340 gram flormelis
1-2 spsk iskold mælk
10-15 knuste Oreos

Pisk de to slags smør sammen og tilsæt vanilje ekstrakten. Tilsæt herefter flomelis lidt ad gangen. Når al flormelis er rørt sammen med smørret, piskes blanding luftig, det tager ca. 4-5 minutter. Herefter tilsættes den iskolde mælk, start med 1 spsk og vurdér herefter, om den rette konsistens er nået før, at du tilsætter mere mælk.

Når du har nået den rette konsistens, vendes de knuste Oreos i blandingen og herefter kan den smøres på kagen.

Skriv et svar