Kristoffers kage til en god ven – inspiration fra Rosa fra Rouladegade

Min kærlighed til at bage og være kreativ med kagerne har jeg lyst til at dele med mine børn, så de er jævnligt med i køkkenet. Da vi var på sommerferie på Bornholm, så de Rosa fra Rouladegade på Ramasjang og her blev ideen om en kage til Kristoffers gode ven, Emma født. Emma og hendes forældre var også på sommerferie på Bornholm, så vi tilbragte en del tid sammen,og Emma er en af Kristoffers bedste pige-venner, som han siger. For dem, der ikke kender Rosa fra Rouladegade, er konceptet, at man udspionerer den, man gerne vil overraske med en kage, for at finde ud, hvad deres yndlings smag, farve og interesse er. Herefter tegner man en tegning, der forestiller kagen, så man har noget at gå ud fra. Herefter hjælper Rosa med at bage kagen til den gode ven.

Så mens vi stadig var på Bornholm, fandt Kristoffer ud af, at Emma elsker Oreos, chokoladekage og M&Ms. Hendes yndlingsfarve er lyserød og lilla og så er hun helt vild med My Little Pony; specielt Fluttershy.

Vel hjemme fik Kristoffer skrevet informationerne ned i Rosas skema og tegnet en tegning af kagen. Og så kunne vi begynde at bage.

IMG_1018

Ok, moderen har tegnet ponyen, men ellers har Kristoffer stået for resten

Vi bagte Brooklyn Blackout Cake fra The Hummingbird Bakery Cookbook.

Ingredienser
100 g usaltet blødt smør
260 g sukker
2 æg
1/4 tsk vaniljeekstrakt
45 g cacaopulver – gerne Valrhona
3/4 tsk bagepulver
3/4 tsk natron
en knivspids salt
170 g mel
160 ml mælk

1 rulle double stuffed Oreos hakket i store stykker

Tænd ovnen på 170 grader.

Pisk smør og sukker luftigt med en håndmixer eller køkkenmaskine. Tilsæt æggene et ad gangen; sørg for at piske godt imellem hvert æg – gerne 4-5 minutter. Skrab siderne af skålen, så du sikrer, at ingredienserne bliver godt blandet. Sæt mixeren ned på laveste hastighed og tilsæt vaniljeekstrakt, cacaopulver, bagepulver, natron og salt indtil det er godt blandet i dejen. Tilsæt derefter halvdelen af melet, al mælken og tilsæt til sidst resten af melet. Rør det hele godt sammen. Når dejen er færdig vendes de knuste Oreos i.

Dejen kommes i en form beklædt med bagepapir.

Bages i 25-30 minutter. Tjek, at kagen er færdig ved at komme en kødnål i, hænger der ikke dej ved, er kagen færdig.

Lad kagen køle helt af inden, at den pyntes.

Da kagen var bagt, skulle den pyntes og her var tegningen en stor hjælp. Vi startede med glasuren; lyseblå himmel og grøn glasur under græsset. Vi brugte kokos til græs. Det er nemt at farve kokos; man kommer kokos i en pose og tilsætter lidt pastafarve, hvorefter man lukker posen lidt til og sørger for at blande kokosen godt rundt med farven. Lige et job for Frederik.

Frederik farver kokos

Bagefter blandede vi 200 g flormelis med lidt vand og blå pastafarve, så vi kunne lave den flotte himmel. Der skulle også skyer på himlen, så da den blå glasur var tørret, kom vi lidt hvid glasur på som skyer.

Det var nemt at lave en regnbue af M&Ms. Da himmelglasuren allerede var tør, lavede vi lidt ekstra glasur, som jeg kom i en sprøjtepose og “prikkede” på, mens Kristoffer fulgte lige i hælene og satte M&Ms på. Det var et godt og hyggeligt samarbejde. Kagen var ved at være færdig.

IMG_1688

Til sidst skulle Fluttershy tilføjes kagen. Det er ikke helt nemt for små barnefingre at lave en My Little Pony i fondant eller Royal Icing, så vi kom på en anden løsning i stedet for. Vi fandt et billede af Fluttershy på nettet, som vi printede ud, laminerede billedet og satte en grill-stick fast bag på, så den kunne sættes ned i kagen. En rigtig god løsning, var vi enige om.

IMG_1697

Kristoffer var stolt af kagen og glædede sig til at forære den til Emma

Og så var det afsted til den anden ende af byen, hvor Emma bor. Vi var lidt uheldige med vejret og havde ramt en dag, hvor det regnede, så vi måtte pakke kagen ind, så regnen ikke ødelagde kagen. Vi kom en gennemsigtig affaldssæk over kagen, så man stadig kunne se det flotte værk.

Der var stor begejstring og forventning i bilen; hvad mon Emma ville sige til kagen?

Vel fremme bar Kristoffer kagen frem til Emmas dør. Vi ringede på og så ventede vi på, at Emma åbnede døren….

IMG_1707

Emma blev meget overrasket og glad, så forventningerne blev indfriet til fulde.

IMG_1713

Glade børn, der glæder sig til at sætte tænderne i kagen.

IMG_1720

Skriv et svar