Hygge med kollegaer – Brownies med frisk frugt

Vejret var med os på denne torsdag, hvor jeg sammen med mine kollegaer tog en lille time out til noget teamhygge, som skulle afsluttes hos en af kollegaerne med bøffer på grillen og lækre salater. Efter den noget sløje sommer er det jo med at få udnyttet de skønne sommerdage, så vi sad ude hele dagen og det var noget, der kunne ses i ansigterne på os allesammen. Alle var vist blevet en smule røde på næser og kinder.

Jeg bagte Meyers klassiske Brownies, som er hurtigt at røre sammen, så mens kollegaerne gjorde salaterne og grillen klar, bagte jeg.

Resultatet taler næsten for sig selv. Jeg serverede vaniljeis til – et sikkert hit.

 

Meyers Brownies

Meyers Brownies 
portionen passer til en springform på 27 cm i diameter

100 g valnødder eller 100 g ristede og afskallede hasselnøddekerner
250 g Valrhona Guanaja 70 % mørk chokolade eller anden god 70% mørk chokolade
135 g smør
5 mellemstore æg
380 g sukker
65 g hvedemel
¼ tsk. bagepulver
¼ tsk. havsalt
2 spsk. kakaopulver

Forvarm ovnen til 170°. Hak valnødder (eller hasselnødder) groft, og stil dem til side. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål, og smelt den sammen med smørret over vandbad. Pisk æg og sukker sammen – ikke for luftigt – og rør den smeltede chokolade-smør-blanding i æggene med en gummidejskraber. Sigt mel, bagepulver, salt og kakao i, og rør dejen godt igennem. Tilsæt de grofthakkede valnødder, og rør dem i brownies dejen. Hæld dejen til brownies i formen, som du forinden har beklædt med bagepapir i bunden og smurt siderne med smør.

Bag dine brownies i ca. 40 minutter – den skal, som de fleste chokoladekager, tages ud, mens den er lettere ubagt i midten – dvs. når du stikker en strikkepind i kagen, skal der hænge lidt dej fast på den.

Brownies kan sagtens holde sig i 2-3 uger, hvis de opbevares i køleskab. Du kan også fryse brownies og tage dem ud et par timer før, at de skal serveres.

Skriv et svar