Sommerkage med makronbund og hyldeblomstmousse og pyntet med lækre danske jordbær

Efter at have fået lidt erfaring med hyldeblomstmousse var jeg blevet inspireret til at bruge hyldeblomstmoussen sammen med en anden bund – primært fordi den jo slet ikke fungerede med browniebunden. Valget faldt på Mette Blomsterbergs makronbund, som hun bruger til sin Othellolagkage. Jeg bagte denne sommerkage på vores ferie på Bornholm og var samtidig heldig at finde de lækreste økologiske jordbær på en ubetjent “vejstand” ud for Kirkebogård i Rutsker. Jeg tror faktisk, at det er ubetinget de BEDSTE jordbær, jeg nogensinde har smagt. De var helt perfekte og sammen med hyldeblomstmoussen og makronbunden fik jeg fremtryllet en virkelig god sommerkage – måske min til dato bedste rent smagsmæssigt.

IMG_1581

Opskriften passer til en springform på 24 cm i diameter og jeg brugte vist ca. 500 gram jordbær til denne portion.

Hyldeblomsmoussen forberedes dagen før, at du skal lægge kagen sammen, så skal du bruge kagen en søndag, skal du forberede hyldeblomstmoussen fredag. Lørdag bages makronbunden og så skal flødeskummet piskes i moussen, hvorefter kagen lægges sammen og så er den klar til spisning søndag. Umiddelbart inden servering pyntes toppen med jordbær.

Hyldeblomstkage med jordbær - 2

Hyldeblomstmousse
6 plader husblas
3 pasteuriserede æg
190 g sukker
2,25 dl koncentreret hyldeblomstsaft (stuetemperatur)
3,75 dl piskefløde

Læg husblas i blød i koldt vand.

Pisk æg og sukker meget stift. Pisk 1,25 dl hyldeblomstsaft i ved lav hastighed.

Varm forsigtig husblas i en gryde – det må IKKE koge – og hæld 1 dl hyldeblomst saft ved. Når husblassen er opløst og saften er godt varm (man skal næsten brænde sig), piskes det ved lav hastighed sammen med æg- og sukkerblandingen. Sættes på køl nogle timer eller natten over.

Pisk fløden meget stiv (pas på, at det ikke bliver grynet). Pisk hyldeblomstmoussen. Bland begge dele sammen og pisk til moussen er helt opløst og du har en cremet konsistens.

Makronbund:
125 ren rå marcipan
75 g flormelis
60 g æggehvider (ca. 2 stk)

Smuldr marcipanen ned i en skål, tilsæt flormelis og pisk det sammen med en lillebitte smule af æggehviderne. Vær forsigtig med æggehviderne og tilsæt kun lidt af gangen for at undgå klumper.

Kom herefter makronmassen i en engangssprøjtepose og klip et hul. Smør lagkageringen med bagespray eller en smagsneutral madolie og sæt den på bagepapir på en bageplade. Sprøjt makronmassen jævnt ud i hele ringen. Bag bunden i en 180 grader varm ovn i cirka 15 minutter til bunden er gylden. Lad bunden afkøle helt inden du fjerner ringen.

Kagen lægges sammen
Start med lægge makronbunden i en kagering på et rundt kagefad eller lign. For kageringen med kageplast – alternativt kan du bruge bagepapir, hvis du ikke har kageplast. Halver jordbær og sæt dem i kanten af makronbunden og fylde op med hyldeblomstmousse. Man skal være lidt forsigtig, så jordbærene ikke “vælter”.

IMG_1947

Når hyldeblomstmoussen er fyldt i ringen, sættes kagen på køl til, at den skal spises. Man kan godt lave kagen færdig om morgenen og så spise den om eftermiddagen.

Som anført øverst pyntes med jordbær umiddelbart inden servering.

Hyldeblomstkage med jordbær - 3

2 comments

 1. Anette Benzon says:

  kære Dorte
  Dejligt at læse din begejstring for vores jordbær :-)…..kom til Rutsker igen, så skal du prøve at smage vores jordbær sammen med nyslynget honning fra Kirkebogårds egen bigård og friskpresset økologisk citronsaft. Det er også rigtig godt ovenpå på en god yougurt. Jeg skal da helt sikkert prøve din kageopskrift – Flotte billeder !

  • dortehaugaard says:

   Kære Anette,
   Jeg drømmer stadig om de jordbær 🙂 Ih, hvor var smagte de fantastisk. Jeg vil bestemt besøge Rutsker igen, når turen en anden gang går til Bornholm, så jeg også kan smage jeres honning og citronsaft. God fornøjelse med kagen 🙂

Skriv et svar