Gulerodskage

Gulerodskage

Gulerodskage

Ingredienser
300 g brun farin
1 dl raps- eller solsikkeolie
1 dl mælk*
4 æg
275 gram hvedemel
1½ tsk bagepulver
½ tsk salt
1 tsk natron
2 tsk stødt kanel
375 g revne gulerødder

Frosting
400 g flormelis
70 g usaltet blødt smør
170 g cream cheese fx Philadeliphia (må ikke være light)

Tænd ovnen på 185 grader-

Kagen
Farin, olie og mælk røres sammen. Æggene piskes i et ad gangen og derefter blandes tør ingredienserne i. Til sidst tilsættes/vendes gulerødderne i.

Hældes i en bradepande (23×33 cm) og bages ved 185 grader (alm.ovn) i ca. 45 min.

Kagen køles helt af før, at frostingen kommes på.

Frosting
Pisk flormelis og smør sammen med en håndmixer på medium-slow speed (hvis du har en køkkenmaskine, så brug spatel (paddle) røredelen) indtil det er blandet godt (det bliver nærmest som groft sand).

Kom cream cheese i og rør godt på medium-high speed. Fortsæt med at røre indtil frostingen er let og ”fluffy” – det tager ca. 5 min, men pas dog på ikke at røre for meget, da frostingen kan risikere at blive flydende.

Man kan evt. tilføje lidt lime eller appelsin saft til frostingen og blande i inden, at man tilføjer cream cheese.

Opbevares i køleskab og tages ud 1 times før, at den skal spises.

 

*I den originale opskrift var der brugt 2 dl olie. For at spare lidt på fedtet har jeg dog valgt at erstatte den ene dl olie med mælk.

Skriv et svar